
Suroviny
- fazolové lusky – nejlépe čerstvé
- cuketa
- kuskus (celozrnný)
- stroužek česneku
- tymián
- bazalka
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Fazolky si umyjeme, zbavíme konce a dusíme v páře asi 10 minut.
-
Cuketu si nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme odpočinout.
-
Rozpálíme si olivový olej a nejprve osmahneme koření – tymián a bazalku. Přidáme česnek nakrájený na jemno a cuketu. Celé zprudka osmahneme.
-
Fazolky po zmíněných 10 minutách vyndáme a nakrájíme je (asi na třetiny). Nakrájené je přidáme k cuketě a česneku a společně je ještě chvíli restujeme.
-
Příprava kuskusu: Do hrnce dáme 1 díl vody se solí a přivedeme k varu. Mezitím si do misky odvážíme 1 díl kuskusu, který smícháme se slunečnicovým olejem – promícháme vidličkou. Takto upravený kuskus dáme do vařící vody a mícháme dokud se všechna voda nevsákne. Poté hrnec s kuskusem odstavíme z vařiče a necháme asi 5 minut pod pokličkou. Pak do kuskusu přidáme kousek másla, znovu chvíli povaříme dokud se máslo zcela nerozpustí, ale stále mícháme a snažíme se vidličkou oddělit jednotlivá zrníčka.
-
Hotový kuskus vmícháme do zeleninové směsi a můžeme podávat, třeba se sýrem cottage.