Fazolky s česnekem v omáčce z nivy

69
- reklama -

Suroviny

400 g zelených fazolových lusků
1 cibule
4 stroužky česneku
100 g nivy
2 velké lžíce zakysané smetany
pepř
sůl podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidáme fazolové lusky překrájené na menší kousky, promícháme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme skoro doměkka.

  2. Ke skoro měkkým fazolkám přimícháme pepř a utřený česnek, necháme asi minutu spolu podusit a pak přidáme rozdrobenou nivu. Nivu necháme rozpustit, pak vypneme zdroj tepla a vmícháme zakysanou smetanu. Ochutnáme a je-li třeba dosolíme, ale slaná niva nejspíš jídlo dostatečně osolí.
    Podáváme s vařenými brambory.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo je absolutně nefotogenické, ale výborné :o)

Bála jsem se, že se niva bude připalovat, tak jsem nechala v hrnci dost tekutiny, příště vodu nechám vydusit úplně, aby omáčka byla hustější.