
- reklama -
Suroviny
- 400 g zelených fazolových lusků
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 g nivy
- 2 velké lžíce zakysané smetany
- pepř
- sůl podle potřeby
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidáme fazolové lusky překrájené na menší kousky, promícháme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme skoro doměkka.
-
Ke skoro měkkým fazolkám přimícháme pepř a utřený česnek, necháme asi minutu spolu podusit a pak přidáme rozdrobenou nivu. Nivu necháme rozpustit, pak vypneme zdroj tepla a vmícháme zakysanou smetanu. Ochutnáme a je-li třeba dosolíme, ale slaná niva nejspíš jídlo dostatečně osolí.
Podáváme s vařenými brambory.
Poznámka od kuchařky
Toto jídlo je absolutně nefotogenické, ale výborné :o)
Bála jsem se, že se niva bude připalovat, tak jsem nechala v hrnci dost tekutiny, příště vodu nechám vydusit úplně, aby omáčka byla hustější.
Kuchařka: Angel 666