
- reklama -
Suroviny
- 350 g sumečka afrického (nebo jiná ryba)
- 300 g fazolek
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 kyselé okurky
- Zálivka:
- 180 g jemného tvarohu
- 150 g jogurtu
- sůl
- pepř
- olej
- bazalka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opečieme z oboch strán filetky ryby (nakrájané na porcie), ktoré sme osolili. Vyberieme a uložíme bokom.
-
Na tej istej panvici zakryté dusíme 10 min na polovicu nakrájané fazuľkové struky. Osolíme, okoreníme. Necháme vychladnúť.
-
Do misy nastrúhame mrkvu, na kocky narežeme uhorky a nadrobno cibuľu.
-
Tvaroh premiešame s jogurtom, troškou korenia a soli.
-
Vychladnuté fazuľky pridáme do misy so zeleninou spolu s tvarohovo-jogurtovou zálievkou a premiešame.
-
Šalát aj rybu dáme do chladničky na cca 2 hod.
-
Potom šalát rozdelíme na taniere a naň uložíme rybu.
-
Nakoniec posypeme bazalkou.
Kuchařka: tejaja









