Fazolkový salát s paprikou

27
- reklama -

Suroviny

200 g zelených fazolek (čerstvých nebo mražených)
1 červená paprika nakrájená na tenké plátky
400 g cannellini fazolí (bílé v plechovce)
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry
1/2 lžičky nasekaného estragonu (nemusí být)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě. Slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse smícháme fazole, fazolky a papriku.

  3. Horčici a ocet spolu smícháme. Přidáme olej a opět zamícháme.

  4. Přidáme estragon a pomerančovou kůru. Přelijeme přes salát. Osolíme a opepříme podle chuti.