Fazolkovo – smetanová polévka

37
- reklama -

Suroviny
6 porcí

čerstvé zelené fazolky (mražené)
tavený sýr se žampiony
tavený sýr se šunkou
1 rajče
1 kedlubna
1 cibule
masox
šálek smetany
máslo
2 lžíce mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si na másle osmažíme pokrájenou cibuli, na ní si uděláme jíšku, přidáme pokrájené fazolové lusky, na proužky nakrájenou kedlubnu a osmažíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme vývarem, promícháme, přidáme rajče na kousky a sýry na kousky, vaříme.

  3. Pak už jen dosolíme, zalijeme smetanou s moukou a dáme petrželku, nebo pažitku.

Poznámka od kuchařky

Improvizace, kterou jsem dělala pro úspěch podruhé a jde to i se zakysanou smetanou.