
- reklama -
Suroviny
- 200 g zelených čerstvých fazolek
- 1 hrnek nasekané cibule
- 15 ml rostlinného oleje
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
- pepř
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Fazolky povaříme krátce ve vodě (nebo v páře doměkka) cca 5 minut a necháme vychladnout.
Cibuli orestujeme na pánvi na oleji dozlatova. Vejce uvaříme natvrdo. -
Fazole, cibulku, vlašské ořechy a uvařená vejce rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem. Podáváme s tmavým pečivem. Zdobíme bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Přidala jsem trochu mraženého hrášku. Výborná je pomazánka i z hrášku, když nejsou fazolky.
Kuchařka: Ivace64