
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- Fazolky
- 2 hrsti menších krup
- 1 cibule
- 1 rajče
- 2 stroužky česneku
- 1 větší brambora
- 1 klobáska
- 200 ml zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- Vegeta
- 1/2 zeleninového bujónu
- pepř
- sůl
- kousek másla
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Kroupy si uvaříme v osolené vodě téměř do měkka.
-
Na pánvičku dáme máslo, nakrájíme si všechnu zeleninu na drobno (fazolky, cibuli, česnek, rajče, bramboru), pak i klobásu na polovičky a dáme orestovat nejprve cibulku s česnekem.
-
Pak přidáme ostatní, nakonec klobásku, orestujeme všechno dohromady a pak přendáme k vařeným kroupám i s vývarem.
-
Přidáme zeleninový bujón, Vegetu, osolíme, opepříme a povaříme.
-
Do zakysané smetany rozšleháme mouku, nalijeme do polévky, ještě povaříme a pak posypeme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Fakticky velmi zdařilá improvizace!
Kdo nemá rád hustější polévky, tak mouku už nedává.
Kuchařka: Bibinka









