Fazolková polévka s kroupama

70
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Fazolky
2 hrsti menších krup
1 cibule
1 rajče
2 stroužky česneku
1 větší brambora
1 klobáska
200 ml zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
Vegeta
1/2 zeleninového bujónu
pepř
sůl
kousek másla
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy si uvaříme v osolené vodě téměř do měkka.

  2. Na pánvičku dáme máslo, nakrájíme si všechnu zeleninu na drobno (fazolky, cibuli, česnek, rajče, bramboru), pak i klobásu na polovičky a dáme orestovat nejprve cibulku s česnekem.

  3. Pak přidáme ostatní, nakonec klobásku, orestujeme všechno dohromady a pak přendáme k vařeným kroupám i s vývarem.

  4. Přidáme zeleninový bujón, Vegetu, osolíme, opepříme a povaříme.

  5. Do zakysané smetany rozšleháme mouku, nalijeme do polévky, ještě povaříme a pak posypeme pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Fakticky velmi zdařilá improvizace!

Kdo nemá rád hustější polévky, tak mouku už nedává.