Fazolková polévka

69
- reklama -

Suroviny

2 – 3 cibule
trochu oleje nebo sádla
sůl
pepř
mletá červená sladká paprika
hladká mouka
fazolové lusky
brambory
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli na drobno nakrájíme a usmažíme dorůžova a přidáme omyté a nakrájené tak na 3 cm kousky fazolové lusky, posypeme sladkou paprikou a přidáme lžičku hladké mouky.

  2. Zalijeme vodou a vaříme asi l5 minut. Dále přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme dalších l0 minut, až jsou brambory a fazole měkké.

  3. Dále přidáme šlehačku do které jsme též rozmíchali lžičku hladké mouky. Nezapomeneme osolit a opepřit. Pokud není polévka dostatečně hustá přidáme lžičku jíšky nebo lžičku světlé jíšky KNORR.

Poznámka od kuchařky

Je to chorvatské jídlo a v létě, kdy fazolové lusky zrají vaří tuto polévku téměř v každé domácnosti.

Pokud nemám k dispozici fazolové lusky čerstvé , vařím tuto polévku z lusek zmrazených a v tom případě dám zmrazené lusky a hned brambory .

Kdo má rád fazolky tak mu tato polévka bude určitě chutnat.

Je zdravá, levná , sytá a dobrá.