
Suroviny
- 2 – 3 cibule
- trochu oleje nebo sádla
- sůl
- pepř
- mletá červená sladká paprika
- hladká mouka
- fazolové lusky
- brambory
- šlehačka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli na drobno nakrájíme a usmažíme dorůžova a přidáme omyté a nakrájené tak na 3 cm kousky fazolové lusky, posypeme sladkou paprikou a přidáme lžičku hladké mouky.
-
Zalijeme vodou a vaříme asi l5 minut. Dále přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme dalších l0 minut, až jsou brambory a fazole měkké.
-
Dále přidáme šlehačku do které jsme též rozmíchali lžičku hladké mouky. Nezapomeneme osolit a opepřit. Pokud není polévka dostatečně hustá přidáme lžičku jíšky nebo lžičku světlé jíšky KNORR.
Poznámka od kuchařky
Je to chorvatské jídlo a v létě, kdy fazolové lusky zrají vaří tuto polévku téměř v každé domácnosti.
Pokud nemám k dispozici fazolové lusky čerstvé , vařím tuto polévku z lusek zmrazených a v tom případě dám zmrazené lusky a hned brambory .
Kdo má rád fazolky tak mu tato polévka bude určitě chutnat.
Je zdravá, levná , sytá a dobrá.