- reklama -
Suroviny
- 300 g vepřového masa ( krkovice, plec)
- 1-2 plechovky fazolí ( jak kdo chce syté)
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 100 ml octa balsamico ( nebojte se toho množství)
- 1 feferonka pro pikantnost
- pár snítek tymiánu
- olej
- ( kdo chce, může přidat gelový bujón)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.
-
Poté osolíme, vhodíme tymián, posekanou feferonku a zalijeme octem. Necháme ocet zredukovat, podlijeme vodou nebo vývarem, ale jen tak do poloviny výšky masa, ztlumíme a necháme probublávat cca 40 minut. Průběžně podléváme tak, abychom měli hustší omáčku.
-
Nakonec přidáme fazole bez nálevu, prohřejeme a dochutíme trochou cukru.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea