Fazole s vepřovým na balsamicu

47
- reklama -

Suroviny

300 g vepřového masa ( krkovice, plec)
1-2 plechovky fazolí ( jak kdo chce syté)
100 g slaniny
1 cibule
100 ml octa balsamico ( nebojte se toho množství)
1 feferonka pro pikantnost
pár snítek tymiánu
olej
( kdo chce, může přidat gelový bujón)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté osolíme, vhodíme tymián, posekanou feferonku a zalijeme octem. Necháme ocet zredukovat, podlijeme vodou nebo vývarem, ale jen tak do poloviny výšky masa, ztlumíme a necháme probublávat cca 40 minut. Průběžně podléváme tak, abychom měli hustší omáčku.

  3. Nakonec přidáme fazole bez nálevu, prohřejeme a dochutíme trochou cukru.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/