Fazole s rajčátky a okurkou

80
- reklama -

Suroviny

1 plechovka velkých bílých fazolí ve slaném nálevu (celkový obsah 400 g)
12 ks cherry rajčátek
6 řezů sladkokyselých okurek
2 PL rajčatové směsi s červenou cibulí Jamie Oliver (viz POZN.)
1/2 cibule
3 pěkné stroužky česneku
Na dochucení dle chuti:
sůl
pepř
chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Ve vhodně pánvi (já požila WOK) rozehřejeme pár kapek oleje. Cibuli nakrájíme na větší špalíčky, česnek na plátky. Obojí zpěníme na oleji. Vhodíme tam okurky a rajčátka (vcelku), můžeme podlít vodou – ale opravdu jen málo a dusíme cca 5 minut.

  2. Přidáme fazole a rajčatovou směs, necháme probublat asi 3 minuty a vypneme sporák. Dochutíme dle sebe. Necháme spojit chutě a podáváme. Protože mě inspiroval recept Eliz, přidávám do podobných.

Poznámka od kuchařky

Na přidané fotografii je docela dobře čitelné složení směsi J. Olivera. Hlavně rajčata a červená cibule. Píšou tam, že je to spíš pomazánka na bruschettu nebo chleba, nám to za studena prostě nechutná, takto teplé výborně dochutí.

Koupila jsem v supermarketu Albert.