
- reklama -
Suroviny
- 1 plechovka velkých bílých fazolí ve slaném nálevu (celkový obsah 400 g)
- 12 ks cherry rajčátek
- 6 řezů sladkokyselých okurek
- 2 PL rajčatové směsi s červenou cibulí Jamie Oliver (viz POZN.)
- 1/2 cibule
- 3 pěkné stroužky česneku
- Na dochucení dle chuti:
- sůl
- pepř
- chilli omáčka
Postup přípravy receptu
-
Ve vhodně pánvi (já požila WOK) rozehřejeme pár kapek oleje. Cibuli nakrájíme na větší špalíčky, česnek na plátky. Obojí zpěníme na oleji. Vhodíme tam okurky a rajčátka (vcelku), můžeme podlít vodou – ale opravdu jen málo a dusíme cca 5 minut.
-
Přidáme fazole a rajčatovou směs, necháme probublat asi 3 minuty a vypneme sporák. Dochutíme dle sebe. Necháme spojit chutě a podáváme. Protože mě inspiroval recept Eliz, přidávám do podobných.
Poznámka od kuchařky
Na přidané fotografii je docela dobře čitelné složení směsi J. Olivera. Hlavně rajčata a červená cibule. Píšou tam, že je to spíš pomazánka na bruschettu nebo chleba, nám to za studena prostě nechutná, takto teplé výborně dochutí.
Koupila jsem v supermarketu Albert.
Kuchařka: spagetka









