
Suroviny
- 300 g fazolí Adzuki
- 200-250 g mražené kukuřice
- 1 větší cibule
- 4-5 velkých stroužků česneku
- (použit český nikoli čínský, čínského možná přidat více)
- olej
- sůl
- (pro milovníky chilli – chilli omáčka)
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme (namáčela jsem od večera do dalšího poledne). Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a tři stroužky česneku nakrájené na kolečka. Pak přidáme fazole i s vodou, ve které byly namočeny a kukuřici. Osolíme.
-
Vaříme pod pokličkou cca 45-60 minut, až jsou fazole měkké (doba vaření se, myslím, může lišit podle doby, jak dlouho byly fazole namočené).
-
Podle potřeby doléváme vodu, aby se nám fazole nepřipálily. Ke konci přidáme 1-2 rozmačkané stroužky česneku.
Poznámka od kuchařky
Recept vznikl vzdálenou inspirací z jídla Chilli con carne postupným odebíráním ingrediencí, které jíst nemohu nebo mi nechutnají (chilli).
Aneb jak jenom uvařit chutně fazole bez lepku, mléka, vajec, ryb, soji, rajčat, moc masa, …. a přitom si pochutnat.
Pro milovníky chilli stačí prý přidat 3/4 lžičky chilli omáčky – viz foto. 🙂 Ale i milovník chilli a dobrého jídla bez dietních omezení si pochutnal na jídle bez chilli i s ním.