
- reklama -
Suroviny
- 500 g jehněčích žebírek
- 600-700 g vařených bílých fazolí
- 4 velká rajčata
- 3 papriky
- 2 cibule
- cca 6 lžic pasírovaných rajčat
- 3 stroužky česneku
- olej
- feferonka
- sůl
- mletý pepř
- mletá ostrá paprika
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriky a rajčata necháme ve větších kouscích. Žebírka nakrátíme na menší kousky (porce).
-
Na oleji zpěníme cibuli, pak i česnek, přidáme papriky, rajčata, pasírovaná rajčata a feferonky a asi 10 minut dusíme.
-
Přidáme mletou papriku, kousky žebírek, vše osolíme, pokud je třeba, tak i podlijeme a dusíme doměkka.
-
Vsypeme fazole, dolijeme horkou vodou tak, aby bylo vše ponořené a ještě asi 15 minut dusíme. Dosolíme, opepříme a podáváme s rýží.
Jídlo by mělo být pálivé.
Poznámka od kuchařky
Lehce upravený recept ze stránek http://tureckakuchyne.net
Fazole vždy vařím celý sáček (balení) a co nepoužiji, rozdělím do sáčků a zamrazím.
Kuchařka: cathleen