
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek fazolí
- 1 hrnek cizrny
- 10 žampionů
- 2 větší mrkve
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- sklenka bílého vína
- Na dochucení:
- sůl
- pepř
- římský kmín (možno i drcený normální)
- majoránka
- kousek másla
- olej
Postup přípravy receptu
-
Fazole i cizrnu namočíme (nejlépe přes noc, mně ale musily stačit 3 hodiny) a uvaříme do měkka.
-
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme na másle, podusíme asi 10 min.
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek a necháme rozvonět, mrkev nakrájíme na plátky a dusíme cca 5 minut.
-
Přidáme fazole s cizrnou, podlijeme vínem jen do výše potravin a dusíme na mírném ohni asi 10 min., pak vypneme a necháme „dojít“ Dochutíme dle naší chuti.
Žampiony podáváme zvlášť, nemícháme do směsi.
Poznámka od kuchařky
Tohle bylo na Nový rok 2010 místo tradiční čočky, která došla, no a rodinka spapala a souhlasila.
Kuchařka: spagetka