
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 420 g fazolí ve slaném nálevu nebo předem uvařené
- 2 střední cibule
- 150 g anglické slaniny nebo moravské…
- 2-3 stroužky česneku
- tymián, případně rozmarýn či majoránka
- sůl
- mletý pepř
- 1 plnější lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce sojové omáčky
- vývar nebo voda na podlití
- olej
- chilli – nemusí být
Postup přípravy receptu
-
Oloupané cibule pokrájíme na klínky, slaninu na nudličky či kostičky a na trošce oleje smažíme za občasného promíchání do zesklovatění cibule.
-
Pak přidáme lístky tymiánu (případně majoránku či nasekaný rozmarýn – dle vlastní chuti) a krátce osmažíme za stálého míchání. Přidáme i nasekaný česnek s protlakem.
-
Přilijeme scezené fazole, podlijeme vývarem (toho jen tolik, abychom vytvořili krémovější sos) a dochutíme pepřem, solí nebo sojovou omáčkou.
-
Krátce vše pod pokličkou podusíme, aby se chutě propojily a máme hotovo.
-
Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.
-
Pokud máme rádi ostřejší jídla, můžeme do směsi přidat i trochu chilli nebo nasekanou feferonku.
Kuchař: recepty73