
- reklama -
Suroviny
- 30 dkg fazolí
- sůl
- mletý pepř
- bobkový list
- 1 větší cibule
- 2 lžičky octa
- asi 3 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- šálek kysané krémové smetany
- 5 dkg slaniny
Postup přípravy receptu
-
Přebrané a propláchnuté fazole namočíme na noc do studené vody.
-
Druhý den dolijeme vodu tak, aby fazole byly potopeny a zvolna je uvaříme doměkka.
-
Krátce před dovařením fazole osolíme, opepříme a přidáme bobkový list a ocet.
-
Na rozehřátém sádle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku.
-
Tu vmícháme do fazolí a za občasného míchání povaříme asi 15 minut.
-
Před podáváním fazole zalijeme smetanou a krátce prohřejeme a ještě doplníme slaninou na kostičky nakrájenou a rozškvařenou.
Kuchařka: lenka-m









