Fazole na smetaně

77
- reklama -

Suroviny

30 dkg fazolí
sůl
mletý pepř
bobkový list
1 větší cibule
2 lžičky octa
asi 3 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
šálek kysané krémové smetany
5 dkg slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Přebrané a propláchnuté fazole namočíme na noc do studené vody.

  2. Druhý den dolijeme vodu tak, aby fazole byly potopeny a zvolna je uvaříme doměkka.

  3. Krátce před dovařením fazole osolíme, opepříme a přidáme bobkový list a ocet.

  4. Na rozehřátém sádle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku.

  5. Tu vmícháme do fazolí a za občasného míchání povaříme asi 15 minut.

  6. Před podáváním fazole zalijeme smetanou a krátce prohřejeme a ještě doplníme slaninou na kostičky nakrájenou a rozškvařenou.