Fazole na kyselo

133
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

500 g bílých fazolí
1 větší cibule
vývar
olej
sůl
pepř
ocet
mouka
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole přes noc namočíme do vody.

  2. Druhý den fazole scedíme a dáme do hrnce, kde fazole podlijeme vývarem. Vaříme do změknutí.

  3. K vařícím se fazolím přidáme na jemno nakrájenou a orestovanou cibuli.

  4. Poté, co fazole změknou, rozmícháme si trochu hladké mouky asi ve 2 dl studené vody, vlijeme a dobře rozmícháme, čímž fazole zahustíme na nám vyhovující hustotu. Provaříme 15 minut za občasného míchání, aby zanikla moučná chuť, a mouka, se kterou byl pokrm zahuštěn, se dobře provařila.

  5. Dochutíme dle vlastní chuti octem, solí, pepřem a bazalkou. Podáváme s opečenou uzeninou a čerstvým chlebem.

Poznámka od kuchařky

Abychom skoro úplně odstranili u strávníků plynatost po konzumaci pokrmu, přidáme jak výše uvedeno sušenou nebo čerstvou nasekanou bazalku.

Recept je klasika, dávám ho sem jako inspiraci pro začínající kuchtíky obou pohlaví. Uzenina opečena – dle model Jenda1.

http://www.toprecepty.cz/recept/11219-kabanos/