- reklama -
Suroviny
- 500 g míchanho mletého masa
- 1 cibule
- hrst nakrájených zelených fazolek
- 1 plechovka sterilovaných červených fazolí
- 6 velkých rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 malý rajčatový protlak
- sušená bazalka
- čerstvá bazalka
- olej
- sůl
- špetka cukru
Postup přípravy receptu
-
Z mletého masa, poloviny najemno nakrájené cibule, sušené bazalky a soli vypracujeme kuličky, velikost nechám na vás.
-
Opečeme je na oleji, vyjmeme a přidáme do výpeku zbytek nakrájené cibule.
-
Orestujeme, přidáme nakrájená rajčata, protlak, osolíme, podlijeme cca 100 ml vody nebo vývaru a dusíme do rozvaření rajčat.
-
Poté vše propasírujeme, ochutíme špetkou cukru, přidáme posekaný česnek, masové kuličky a zelené fazolky.
-
Vaříme cca 7 minut a pak vložíme slité fazole. Prohřejeme, vsypeme posekanou bazalku a již nevaříme.
Kuchařka: 1974andrea