Fazole dvou chutí a barev

115
- reklama -

Suroviny
2 porce

Sterilované fazole: –
plechovka bílých fazolí v chilli omáčce
plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
Do bílých fazolí:
Trošku vody
cca lžíce chilli
sůl
pepř podle chuti
Do červených fazolí:
trošku vody
lžička cukru
lžička octu
sůl
pepř podle chuti
Do obou směsí stejně:
1 menší cibule
trochu oleje
trocha hladké mouky na zahuštění
(Zásmažku rozdělíme do obou fazolí stejným dílem.)
Dále potřebujeme:
2 vejce
2 malé klobásy podle vlastního uvážení a chuti
Může být i párek.

Postup přípravy receptu

  1. Do jednoho kastrůlku vylijeme čili fazole, zalijeme malým množstvím vody a necháme jen mírně probublat. Přidáme čili a podle chuti sůl a pepř.

  2. Do druhého kastrůlku nalijeme propláchnuté červené fazole, zalijeme malým množstvím vody a necháme také jen probublat, aby se nám nerozvařily.

  3. Oba dva kastrůlky zahustíme zásmažkou z jedné cibule, trochy oleje a hladké mouky a provaříme. Červené fazole dochutíme octem a cukrem. Na talíř si dáme naběračku červených fazolí a naběračku bílých fazolí.

  4. Opečeme si 2 klobásky a usmažíme 2 volská oka. Na čili fazole si dáme opečenou klobásku, na sladkokyselé fazole si dáme volské oko.

  5. Podáváme s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo bych nazvala DUO Jiří a Jan. Vymysleli ho můj zeť a syn v restauraci, kde vařili. Chlapi, co se chodili k nim najíst si nemohli tento barevný talíř vynachválit.

Samozřejmě, že si můžete uvařit fazole klasicky ze sáčku-namočit atd..