
- reklama -
Suroviny
- 400 g brambor
- paprika červená
- paprika žlutá
- paprika zelená
- 250 g mletého masa
- 1 cibule
- 1 lžice oleje
- 1 l zeleninového bujónu nebo vývaru
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžice solamylu
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- sůl
- pepř
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme a nakrájíme na kostky.Papriky nakrájíme na proužky.Cibuli nakrájíme na malé kostičky.
-
Do hrnce dáme olej na kterém osmahneme maso.
-
Poté přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
-
Přidáme brambory a papriky chviličku společně orestujeme a dáme koření.
-
Zalijeme vývarem a vaříme cca 30minut.
-
Solamyl rozmícháme v trošce vody a zahustíme. Ještě chvilku povaříme.
-
Hotové nalijeme na talíř a zjemníme lžičkou zakysané smetany.
Kuchařka: lemarti