
- reklama -
Suroviny
- 800 g hovězí kližky
- 100 g cibule
- 100 g pórku
- 100 g mrkve
- 10 stroužků česneku
- 5-6 brambor
- 5 bobkových listů (použila jsem mletý)
- 5 kuliček nového koření (použila jsem mleté)
- mletý černý pepř
- 100 g rajčatového protlaku
- cca 30 g sušených lesních hub
- 1-1,5 l hovězího vývaru
- 0,5 l suchého červeného vína
- sádlo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme kostky masa, pak je osolíme, opepříme a hrnec odstavíme z tepla.
-
Na druhé části sádla na pánvi osmahneme na větší kousky nakrájenou zeleninu (vše kromě brambor, česnek jen podélně rozříznutý napůl), přidáme koření a po chvilce protlak.
Po orestování protlaku přidáme houby, směs trochu podlijeme vodou a odvaříme. -
Zeleninu přidáme k masu, zalijeme vínem a hovězím vývarem a pod pokličkou dusíme do téměř úplného změknutí masa.
-
Přidáme brambory, krájené na větší kostky a dovaříme zcela doměkka.
Můžeme podávat s čerstvým chlebem.
Poznámka od kuchařky
Podle receptu z pořadu Kluci v akci, s jen minimálními úpravami (místo červené cibule použita obyčejná bílá, koření mleté apod.)
Kuchařka: cathleen