
- reklama -
Suroviny
2 porce
- Na 2 kusy burgerů:
- 300 g mletého masa mix
- sůl
- pepř
- koření Farmářský burger
- 1 lžíce zakysané smetany
- Anglickou slaninu (zhruba 2-3 plátky na jeden kus burgeru)
- Na náplň:
- 100 g tvrdého sýra – použila jsem Goudu
- 50 g šunky
- 2 menší kusy kyselých okurek
Postup přípravy receptu
-
Maso promícháme s kořením a zakysanou smetanou a vytvoříme 2 koule, každá asi 150g.
-
Na trochu navlhčeném prkýnku do nich vtlačíme plechovku piva, nebo nějakou podobnou nádobku. Vznikne nám jakoby košíček.
-
Ještě s plechovkou v mase si misku upravíme. Kolem dokola obtočíme slaninu, vyjmeme plechovku a vzniklé misky naplníme strouhaným sýrem, šunkou a okurkami.
-
Pečeme horkým vzduchem na 220 stupňů asi 25 min.
Poznámka od kuchařky
Vím, že klasické burgery by měly být z hovězího, ale mi skrátka hovězí mleté nechutná, proto jsem použila mix.
Video tohoto receptu jsem včera objevila na FB a musela jsem to hned vyzkoušet, Náplň jsem si upravila podle sebe.
Kuchařka: JanaDorazinova