Farfalle s kapustou a šunkou

105
- reklama -

Suroviny

menší hlávka kapusty (má měla asi 1 kg)
500 g těstovin (ideálně Farfalle, Penne či Fusilli)
100 g vepřové šunky
3 stonky jarní cibulky (nemusí být)
50 g dýňových semínek (nebo kupř. slunečnicových, a pokud je nemáte, tak se také nic neděje)
100 g pomazánkového másla
200 ml mléka nebo 12% smetany
cca 150 g dobrého sýra (použila jsem Ementál)

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu rozebereme na listy, dobře omyjeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Listy naskládáme na sebe a vyřízneme tvrdý košťál (nebo jak se to jmenuje, ale vy určitě víte, co mám na mysli). Listy nakrájíme na proužky.

  3. Vložíme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Kapustu necháme ve vodě tak 7 minut – nevaříme.

  4. Poté slijeme

  5. Nakrájíme si šunku a jarní cibulku na kousky. Osmahneme je na pánvi, přidáme i dýňová semínka(stačí 5 minut).

  6. Přidáme spařenou kapustu. Kapusta ještě trochu zavadne.

  7. Mezitím si nastrouháme sýr (měla jsem plátkový, tak jsem ho nakrájela najemno). Smícháme s pomazánkovým máslem a poté zředíme mlékem.

  8. Sýrovou omáčku přilijeme ke kapustě. Mezitím si uvaříme těstoviny a poté je k nim přilijeme tak 2 lžíce oleje, aby se neslepily. Sýr necháme rozpustit a dobře v pánvi vše promícháme.

  9. Nakonec kapustovou směs promícháme s těstovinami.