Suroviny
- menší hlávka kapusty (má měla asi 1 kg)
- 500 g těstovin (ideálně Farfalle, Penne či Fusilli)
- 100 g vepřové šunky
- 3 stonky jarní cibulky (nemusí být)
- 50 g dýňových semínek (nebo kupř. slunečnicových, a pokud je nemáte, tak se také nic neděje)
- 100 g pomazánkového másla
- 200 ml mléka nebo 12% smetany
- cca 150 g dobrého sýra (použila jsem Ementál)
Postup přípravy receptu
-
Kapustu rozebereme na listy, dobře omyjeme.
-
Listy naskládáme na sebe a vyřízneme tvrdý košťál (nebo jak se to jmenuje, ale vy určitě víte, co mám na mysli). Listy nakrájíme na proužky.
-
Vložíme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Kapustu necháme ve vodě tak 7 minut – nevaříme.
-
Poté slijeme
-
Nakrájíme si šunku a jarní cibulku na kousky. Osmahneme je na pánvi, přidáme i dýňová semínka(stačí 5 minut).
-
Přidáme spařenou kapustu. Kapusta ještě trochu zavadne.
-
Mezitím si nastrouháme sýr (měla jsem plátkový, tak jsem ho nakrájela najemno). Smícháme s pomazánkovým máslem a poté zředíme mlékem.
-
Sýrovou omáčku přilijeme ke kapustě. Mezitím si uvaříme těstoviny a poté je k nim přilijeme tak 2 lžíce oleje, aby se neslepily. Sýr necháme rozpustit a dobře v pánvi vše promícháme.
-
Nakonec kapustovou směs promícháme s těstovinami.