Farfalle s brokolicí, hlívou ústřičnou, slaninou a chutnou sýrovou omáčkou

68
- reklama -

Suroviny
15 porcí

500 gramů FARFALLE -těstovin
250 gramů Královské slaniny
300 gramů hlívy ústřičné
1 větší brokolice
1 cibulka
sůl
čerstvý pepř
houbové koření
olivový olej
bujón
kari koření
smetana na vaření
mozarella
parmazán
lučina(může být i jiný tavený sýr)
libeček
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme okapat, pak přecedíme do nádoby a pokapeme oliv.olejem. Bylinky si nasekáme předem.Brokolici spaříme nebo krátce povaříme a pak vychladlou rozebereme na malinké kousky. Mezitím si pokrájíme cibulku,královskou slaninu a hlívu ústřičnou na malé kousky. Pak tyto suroviny na velké hluboké pánvi orestujeme (slaninu, hlívu, bylinky), zalijeme vývarem z brokolice a vydusíme do měkka. Na závěr pak přidáme houbové koření, drcený čerstvý pepř, sůl dle potřeby a vypneme.

  2. Mezitím si připravíme sýrovou omáčku. (můžeme také přidat trochu nadrobené brokolice)

  3. Sýry nastrouháme, nebo rozmačkáme,přidáme ke smetaně a necháme lehce přejít varem, dokud se vše nespojí v hustou omáčku. Nebo můžeme všechny jmenované sýry se smetanou umixovat v mixéru a pak až necháme v nádobce lehce přejít varem.

  4. V míse pak promícháme těstoviny, houbovou směs s bylinkami a slaninou. Brokolici také přidáme do těstovin a vše vložíme na vymazaný plech oliv.olejem, opepříme a pečeme krátce, asi 12 minut.

  5. Aneb nezapečeme těstoviny, ale rovnou je pak teplé podáváme, polité sýrovou omáčkou z rozdrobené brokolice a sýra. (dobrá varianta je také omáčka připravená z lučiny, dalších sýrů, bujonu, vody.)

  6. Návod: Na kousku másla prohřejeme půl lžičky kari koření, podlijeme2 dcl vody, přidáme sýry, lučinu a mícháme až do husté konzistence, pak přidáme půl kostky bujonu a necháme lehce přejít varem. Těstovinový pokrm poléváme jedním z obou druhů sýrových omáček, aneb je využijeme k jinému pokrmu. Dělám ráda najednou oba druhy omáček.

Poznámka od kuchařky

Protože mi nyní ještě zbyla sýrová omáčka s brokolicí, polila jsem si touto sýrovou omáčkou ještě dopředu zauzené klobásky a nechala jsem je v chladu na zítra, pak je opeču s chlebem.