- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 3 kelímky smetany ke šlehání – 33%
- 3 balíčky karamelových sušenek Lotus
- 3-5 balíčků ztužovačů šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Do vhodné nádoby naskládáme karamelové sušenky Lotus, které podávají v restauracích ke kávě, ale dají se běžně koupit v obchodech (Hypernova, atd.). Sušenky skládáme v poměru 3 x 9 nebo 3 x 8.
-
Následně ušleháme ze šlehačky a ztužovače pevný krém. Přidáme tolik ztužovače, aby krém byl opravdu pevný.
-
Připravený krém mažeme na jednotlivá patra (tedy na první patro namažeme 1/4 krému a ostatní patra mažeme stejně, aby nám zůstal krém i na vrch a boky).
-
Na vrchní díl falešného medovníku nasekáme nebo nadrobíme zbylé sušenky, aby pokryly vršek. Připravený falešný medovník necháme 24 hodin odpočinout v lednici.
-
Falešný medovník podáváme jako zákusek ke kávě nebo čaji.
Kuchař: habunda