
- reklama -
Suroviny
- hrnek tarhoni
- 2-3 hrsti sušených hub
- 2 hrnky vývaru nebo vody (měla jsem drůbeží)
- větší cibule
- 3-5 stroužků česneku
- plná lžíce sádla
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle. Přidáme část stroužků česneku na plátky a tarhoňu. Mícháme, až tarhoňa lehce zezlátne.
-
Zalijeme vývarem, přidáme nenamočené houby, sůl a pepř. Přikryjeme, dáme do trouby na 180 st. péct. Občas promícháme a pečeme do vsáknutí tekutiny a změknutí tarhoně.
-
Před koncem přidáme zbytek utřeného česneku, majoránku a dochutíme. Přidáme teplotu a zapečeme. Ihned podáváme, ale výborné je to i po studenu, když porcička zůstane.
Poznámka od kuchařky
Je to taková rychlejší verze. Pokud použijete pekáček vhodný na sporák i do trouby, je opět méně nádobí.
Kuchařka: mika59