
Suroviny
- 4 vejce
- 50 g Goldessa cream cheese (z Lidlu)
- 1/4 lžičky kypřícího prášku
- dle chuti mletá vanilka
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 150°C. Připravíme 2 plechy s pečícím papírem.
-
Bílky a žloutky oddělíme. Vyšleháme velmi, ale opravdu velmi tuhý sníh. Jakmile tohle podceníte, těsto bude příliš řídké. Nyní vyšleháme žloutky s krémovým sýrem a prdopečem (a vanilkou). Přidáme třetinu bílků ke směsi smetanového sýra a opatrně vmícháme. Nejlépe stěrkou a těsto jakoby od krajů překlápíme. Stejným způsobem vmícháme zbytek bílků. Postupujeme opravdu velmi opatrně, abychom udrželi těsto pěkně načechrané.
-
Lžící nebo cukrářským sáčkem uděláme na každý plech 6 koleček, cca 2 cm vysoké. Nedělejte je příliš široké a blízko u sebe, během pečení se malinko roztáhnou. Pečeme přibližně 25 min a během pečení neotvíráme troubu. Hotové jsou pěkně zlatohnědé. Necháme vychladnout.
-
Nyní už záleží na vás, jaký krém dovnitř zvolíte, případně ovoce či polevu. Já použila klasickou smetanu ke šlehání. Výborná je kombinace pařížské šlehačky a malin nebo mascarpone s vanilkou a jahodami.
Pro větší noblesu můžete u poloviny placiček vykrojit střed malým kulatým vykrajovátkem, aby to bylo věnečku podobnější.
Poznámka od kuchařky
*Tip: pokud máte silikonovou formu na muffiny, upečte těsto v ní a potom rozpůlte a naplňte, je to jednoduššíi a rychlejší.









