
- reklama -
Suroviny
- 1 kg hlíva ustřičná
- 2 větší cibule
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme vařit hlívu pokrájenou na menší kousky, můžeme nechat i větší kusy nohou. Vaříme do měkka cca 30 minut.
-
Než se nám uvaří houby, nakrájíme cibuli na půl kolečka a promícháme se solí, 3-4 ks bobkového listu, 5-6 kuličkami nového koření a 10 kuličkami celého pepře.
-
Po uvaření houby slijeme a pořádně propláchneme studenou vodou. Smícháme s cibulí a napěchujeme do sklenic nebo jedné velké sklenice.
-
Nakonec zalijeme olejem přes všechny suroviny a dáme do chladu odležet. Konzumovat můžeme po 3-4 dnech, ale ideální je počkat alespoň 8-10 dní.
Kuchař: wooddy