
Suroviny
- 1/2 staršího chleba bez patky
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- drcený kmín
- majoránka
- sůl
- petrželová nať
- pepř
- źeleninový bujón
- hrst sušených hub
- ocet
- cukr
- sůl
- —–
- smažená cibulka (cibule, sádlo)
- 4 vejce
Postup přípravy receptu
-
Drobně nasekanou cibulku osmažíme na sádle, zalijeme vodou, přidáme nakrájený chleba, nastrouhaný česnek, pepř, lžičku kmínu a majoránku. Vhodíme bujon a necháme 20 minut vařit. Mezitím pokrájené houby zalijeme do hrnku vroucí vodou.
-
Když je chleba rozvařený, rozmixujeme ho tyčovým mixérem dohladka. Přidáme houby i s vodou, necháme vařit ještě deset minut. Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme octem, solí a cukrem.
-
Na sádle uděláme míchaná vajíčka, jen je děláme trochu déle, aby nebyla krémová, ale dělaly se už menší žmolky, „míchadlem“ je na pánvi ještě rozšťoucháme na menší kousky.
-
Na sádle pak ještě uděláme krásně zlatou cibulku. Polévku nandáme a přidáme vejce a cibulku.
Poznámka od kuchařky
Do pravého kysela patří brambory, kdo chce, může přidat. Já brambory v polévkách nemám ráda a tak je nedávám.
Dobrou chuť.