Suroviny
4 porce
- 500 g hovězího mletého masa
- 1 rajský protlak (50 g)
- balíček těstovin
- extra panenský olivový olej
- špetka soli
- špetka pepře (podle chuti)
- 2-3 kávové lžičky bazalky
Postup přípravy receptu
-
Rozpálit pánev Wok, či nepřilnavý hrnec s 1 lžičkou olivového extra panenského oleje. Přidat mleté maso a restovat, sůl, pepř, bazalka, kdo má hodně rád bazalku, může dát více.
-
Přidat celý protlak a nechat chvilku probublávat, přikrýt pokličkou, po 15-20 minut mírného varu, s občasným mícháním ochutnat, popř. dochutit a malinko zalít vodou, protože maso s protlakem zhoustne. Nechat pár minut, aby se vše spojilo a poté vypnout, nechat dojít přikryté pokličkou.
-
Mezitím, co se dělá maso, uvaříme těstoviny, jak kdo má rád, někdo dělá tvrdší jako Italové, někdo má raději rozvařenější, záleží každý dle chuti. Tento recept lze také použít do parního hrnce, osobně jsem ale těstoviny v parním hrnci nezkoušela, dávám přednost klasice. Směs je chutná i pro děti.
Poznámka od kuchařky
Vhodné pro Crohnovu chorobu, ale i normálně, samozřejmě vše záleží u Crohnařů, jak to jejich střeva zvládnou, každé tělo je jiné a každému chutná a hlavně snese něco jiného, velice dobré i pro zdravé strávníky.