
- reklama -
Suroviny
- 1 pomazánkové máslo bez příchuti
- 2 lžičky zakysané smetany
- 2-3 lžičky hořčice
- 2-3 sterilované okurky (podle velikosti)
- malá cibule
- mléko podle otřeby
- špetka cukru
- sůl
- pepř
- pár kapek šťávy z citronu
- voda z okurek
Postup přípravy receptu
-
Okurky nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Máslo našleháme se smetanou a hořčicí. Potom už stačí jen přimíchávat.
-
Přidáváme postupně sůl, pepř, okurky a cibuli. Dochucujeme všechny suroviny průběžně, každé okurky jsou jinak kyselé.
-
Posupně přidáváme mléko, až do požadované hustoty. Podle chuti přidáváme citronovou šťávu a troškou vody z okurek dochutíme.
-
Nakonec přidáme špetku cukru a omáčku dáme vychladit. Podáváme všude tam, kde máme rádi tatarskou omáčku.
Kuchařka: mika59









