Suroviny
2-4 porce
- 1000 ml vývaru z vepřového masa
- 500 ml zeleninového vývaru
- 100 g vařeného vepřového masa
- 100 g mrkve
- 80 g kořenové petržele
- 50 g řapíkatého celeru
- 200 g vařených krup
- 4 stroužky česneku – nasekáme nadrobno
- pepř
- sůl
- majoránka
- pepř
- 1 bageta – nakrájíme na plátky
- kousek másla
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
-
Kroupy propláchneme a necháme stát, pak vaříme asi 30 minut v osolené vodě, až budou měkké. Scedíme a propláchneme studenou vodou.
-
Mrkev a petržel nakrájíme nadrobno, stejně tak vařené uzené vepřové maso, celerový stonek nakrájíme na jemné měsíčky.
-
Smícháme vývary a přidáme do hrnce nakrájené maso i zeleninu. Česnek nasekáme a přidáme do polévky. Opepříme a osolíme. Přidáme vařené kroupy a majoránku. Vaříme na středním plameni asi 20 minut.
-
Nakrájíme bagetu na plátky a opečeme ji na másle.
-
Polévku podáváme s opečenou bagetou. Dozdobíme nasekanou petrželkou. Když opečenou bagetu potřete ještě česnekem, je to vynikající.
Poznámka od kuchařky
Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/falesna-ovarova-pole…. K přípravě využijeme vývar z vařeného uzeného masa, který nám zůstane třeba při přípravě čočky s masem, jako třeba u receptu na Bylinkovou čočku se špenátem a rajčaty http://www.mojetara.cz/recipe/bylinkova-cocka-se-s…