
- reklama -
Suroviny
- 1 lžíce oleje řepkového nebo olivového
- 2 cibule
- 1 balení chlazené hlívy
- 3 rozmačkané stroužky česneku
- 3 větší brambory (nemusí být) nakrájené na kostky
- mouka na zahuštění
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Zpěníme nakrájenou cibulku na oleji, orestujeme česnek, mletý kmín a rychle papriku.
-
Podlijeme trochou vody, přidáme nakrájenou hlívu, brambory, osolíme, opepříme, okmínujeme, dolejeme vodu do požadované hustoty. Vaříme 15 minut.
-
Zahustíme moukou, přidáme lžíci majoránky a necháme přejít varem. Chlebík kupuji, stačí jakýkoliv obyčejný, hnidopiši kupují žitný.
Poznámka od kuchařky
Vynikající je i z václavek. U nich pozor, nejdřív převařit, vodu vylít a pak teprve houby použít na přípravu polévky. Syrové jsou prý slabě jedovaté.
Kuchařka: Taevita