
- reklama -
Suroviny
- 1 litr vývaru (možno i z bujónu)
- zelenina do polévky
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- česnek
- Jíška:
- 50 g másla
- 1 menší cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- Na konec:
- zelená petrželka
- pažitka
- libeček
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme k varu, mezitím připravíme jíšku z másla, cibule a hladké mouky, až bude jíška zezlátlá, odstavíme ji z plotny po chvilce do ní přimícháme vejce, čímž se jíška tzv. zdrcne a vytvoří ony falešné dršťky, do vroucího vývaru dáme zeleninu, hotovou jíšku.
Dochutíme solí, kořením a necháme krátce povařit. -
Dozdobíme zelenou petrželkou či pažitkou, možno přidat i libeček.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem pocit, že jsem ji tu zahlédla, ale nepodařilo se mi ji najít. Proto receptík přidávám, je to rychlá polévka, pokud by tu byla, nechám smáznout.
Receptík mám od maminky manžela.
Zeleninu jsem nevypsala záměrně, protože já si dělám na zimu svou do mrazáku, a tak si vždy do polévky potřebný kus uloupnu.
Kuchařka: cardanka