
Suroviny
- 500 g drůbežích žaludků
- 300 g hlívy ústřičné
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- majoránka
- mletý pepř černý
- mletá paprika sladká
- mletá paprika pálivá
- domácí vepřové sádlo
- hladká mouka
- sůl
- 2 l vody
Postup přípravy receptu
-
Očištěné žaludky nakrájíme na ½ cm plátky, na lžíci sádla zprudka opečeme, šťávu za občasného promíchání zredukujeme a plátky necháme zrůžovět (v této fázi začínají krásně vonět).
-
Dáme do vařící osolené vody, přidáme lžíci sladké papriky a pod pokličkou zvolna 1,5 hodiny vaříme.
-
Jemně nakrájenou cibuli necháme na lžíci sádla zesklovatět, přidáme na plátky nakrájenou omytou hlívu, lžíci sladké papriky a restujeme.
-
Přidáme k vývaru, zahustíme zásmažkou ze lžíce sádla a dvou lžic hladké mouky, dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, pepřem, pálivou paprikou, případně dosolíme a cca 20 minut provaříme.
-
Podáváme s plátky bagety, osmaženými na oříšku sádla a potřenými česnekem.
Poznámka od kuchařky
Spojení žaludků s hlívou mne příjemně překvapilo, zejména pak do voňava opečené žaludky a vývar.