
- reklama -
Suroviny
1 plech
- 1 plechovka cizrny (můžete použít i suchou cizrnu, kterou necháte nabobtnat přes noc ve vodě)
- 1 uvařená červená řepa
- 1 cibule
- 2 lžíce sezamových semínek
- 1 vejce
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- mouka na zahuštění (použila jsem špaldovou)
- kuskus
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1 lžíce medu
- čerstvá máta
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu bez vody, nakrájenou červenou řepu, nakrájenou cibuli a sezamová semínka vhodíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou hmotu. Přidáme vejce, kmín, zázvor, sůl a mouku (množství mouky závisí na velikosti řepy, kterou jste použili).
-
Těsto by mělo mít takovou konzistenci, aby Vám šly rukou tvarovat kuličky.
-
Kuličky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Já jsem si ho ještě trošku potřela olivovým olejem.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, cca 30 minut.
-
Mezitím si do mísy nasypeme kuskus, zakápneme olivovým olejem, přidáme citronovou šťávu, med a zalijeme malým množstvím horké vody. Přikryjeme pokličkou a necháme kuskus nasáknout.
-
Upečený falafel naservírujeme na talíř a podáváme s kuskusem, do kterého jsme nasekali čerstvou mátu.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Susa