
- reklama -
Suroviny
- 1 konzerva cizrny (400g)
- 1 vejce
- trocha hladké mouky
- malá cibulka
- česnek (dle chuti)
- petrželka
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu slijeme a rozmixujeme (nebo rozmačkáme na kaši). Přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku, pepř a sůl. Vmícháme vejce a pokud je potřeba, přisypeme trochu mouky. Těsto má být tvárné a musí z něj jít udělat kouličky velikosti vlašského ořechu.
-
Osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Usmažený falafel dáme na papírovou utěrku, abychom odstranili přebytečný olej. Podáváme se zeleninou v chlebu pitta.
Poznámka od kuchařky
Tip: Doporučuji nejdříve udělat jednu kuličku, ochutnat a případně dochutit. Pokud se nám nechce dělat s kuličkama, můžeme vytvořit i placičky, které podáváme se zeleninovým salátem, s chlebem pitta nebo v tortille.
Kuchařka: Lucasinka