Extrémně kokosová roláda

63
- reklama -

Suroviny

4 vejce
100 g strouhaného kokosu
30 g lískových oříšků
2 lžíce kokosového oleje
200 ml kokosového mléka
200 g sýra Cottage
20 g (1 sáček) vanilkového cukru
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Velký plech vyložíme papírem na pečení a vymastíme trochou kokosového oleje. V mixéru umeleme najemno polovinu kokosu a lískové oříšky – tato směs nám krásně nahradí mouku a navíc při pečení provoní celý byt :-). Každé vejce opatrně rozklepneme a do dvou suchých a čistých nádob si oddělíme bílky a žloutky.


    Zobrazit celý recept

  2. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, zvlášť vyšleháme žloutky a pomalu a jemně je promícháme se sněhem a ořechy.

  3. Touto směsí pokryjeme pokud možno rovnoměrně celý plech a strčíme na 15 minut do trouby – pečeme na 200°C, dokud těsto lehce nezrůžoví.

  4. Ihned po vyjmutí z trouby roládu smotáme i s papírem a dáme na dostatečně dlouhou dobu vychladnout. Teprve poté papír sejmeme – jde to naprosto bez problémů – naplníme krémem, opět zamotáme a necháme v lednici přes noc ztuhnout.

  5. Náplň: Do mixéru vyklepneme kelímek sýra cottage, přidáme cukr a dvě lžíce kokosového oleje a vymixujeme do hladké, tuhé hmoty bez hrudek. Ke směsi přimícháme 200 ml kokosového mléka, směsí naplníme roládu a necháme uležet.

  6. Poznámka: Omluvte prosím to, jak je roláda rozpláclá :o) jsem v tomto naprostý laik a rozhodně se nemíním měřit s místními cukrářkami 🙂 Chtěla jsem se podělit hlavně o dle mého názoru zajímavou náplň, která díky přídavku cottage sýra jednoduše nemá chybu – nejenom, že krém obohatí o cenné proteiny, jeho jemná nakyslost skvěle vyváží sladkost kokosu a dodá náplni lehce tvarohový „ocásek“ 🙂 Nemáte-li rádi klasické máslové krémy, garantuji vám, že z tohoto budete naprosto nadšeni.