
- reklama -
Suroviny
- 5 vajec
- 125 g polohrubé mouky
- 125 g celozrnné mouky (místo ní lze použít pouze 250 g polohrubé mouky)
- 250 g cukru moučka
- vanilkový cukr
- 100 ml mléka
- 100 ml oleje
- prášek do pečiva
- 2 lžičky kakaa
- rybíz (2 hrsti)
- máslo
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme si bílky a žloutky.
-
Žloutky vyšleháme s cukrem moučka, vanil.cukrem a mlékem. Přidáme mouky, prášek do pečiva a olej. Pořádně ušleháme.
-
Bílky si vyšleháme se špetkou soli a poté je už pouze vařečkou nebo metličkou zamícháme se „žloutkovým“ těstem.
-
Přidáme kuličky rybízu – já jsem dala asi 2 hrsti a opatrně vmícháme do těsta.
-
Nyní si odlijeme asi 1/3 těsta a přidáme 2 lžičky kakaa – opatrně promícháme.
-
Formu na bábovku si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme 1/2 bílého těsta, poté kakaové těsto a nakonec druhou polovinu bílého těsta.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Kontrolujeme špejlí. Hotovou bábovku můžeme posypat cukrem.
Kuchařka: Lucie95