Extra jednoduchý džem

60
- reklama -

Suroviny

1 kg libovolného ovoce
1 balíček GELFIX 3:1 od Dr.Oetkera
1 lžička kyseliny citronové
350g cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce dle druhu upravíme ( vypeckujeme, oloupeme či nakrájíme na malé kousky, případně rozmačkáme či rozmixujeme – dle chuti ).
    Odvážíme si 1 kg ovoce a dáme do velkého hrnce na rozpálenou plotnu.

  2. Necháme 5 minut povařit, přidáme dle návodu GELFIX, opět povaříme, přidáme cukr a opět vaříme, dle druhu ovoce a dle toho, jak moc chceme kousky ovoce zachovat. Kdo má rád rozvařené, vaří déle, kdo chce kousky zachovat, povaří krátce ( cca 5 minut ).

  3. Lžičku džemu kápneme na talířek a pokud po vychladnutí džem není dostatečně tuhý, přidáme 1 lžičku kyseliny citronové.

  4. Ještě horký džem plníme do čistých sklenic, které po uzavření otočíme na několik minut dnem vzhůru.

Poznámka od kuchařky

Dle takto jednoduchého postupu jsem letos vařila džem třešňový, broskvový, borůvkový, meruňkový a zahradní směs ( viz fotky ) a všechny nám moc chutnají. Třeba recept někoho inspiruje :).