
- reklama -
Suroviny
- 3 vejce
- 150 g třtinového cukru
- špetka soli
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce rumu
- 300 g polohrubé mouky
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- asi 10 velkých meruněk
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, za stálého šlehání přilijeme smetanu a pak postupně vmícháme rum, špetku soli a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
-
Menší plech (32 x 22 cm) vyložíme papírem na pečení, nalijeme do něj těsto a hustě ho poklademe meruňkami nakrájenými na měsíčky.
Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C asi 25 – 30 minut.
Bublaninu necháme vychladnout a před podáváním ji pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Jde to velice rychle, bublanina je hotová dřív, než uvaříme oběd :o)
Kuchařka: Angel 666









