
- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1,5 hrnku cukru
- 1 hrnek máku (radši používám celý – nemletý)
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek oleje
- 3 vejce
- 4 mandarinky nebo 2 pomeranče
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience důkladně promícháme (neoddělujeme bílky na sníh – vše pěkně dohromady)
-
Oloupané mandarinky / pomeranče pokrájíme na kostičky (napříč přes blanky, aby se odhalila dužina) a přidáme do těsta
-
Hotové těsto nalijeme na vysoký plech, nebo naplníme muffinové košíčky
-
Pečeme 20 – 30 min cca na 190°C
Poznámka od kuchařky
Tato buchta se vždy hodní na spotřebování nevhodně koupeného ovoce, které nikdo z rodiny nechce sníst kvůli jeho kyselosti, nebo proto, že nejde snadno oloupat – nožem okrájím „přirostlou“ slupku, šťávu nechávám odkapávat při loupání rovnou do těsta a že je ovoce kyselejší vůbec nevadí, v buchtě aspoň krásně vynikne ;o)
Kuchařka: vepet