Expres krupicové nočky s bazalkou – do polévky

55
- reklama -

Suroviny
4 porce

20 g másla
1 vejce
1 lžíce hotového vývaru
60 g krupice
1 lžička bazalky
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozetřeme se solí, přidáme vajíčko, lžíci vývaru, sůl a bazalku, podle chuti.


    Zobrazit celý recept

  2. Dobře promícháme a přisypeme krupici. Smícháme a necháme 10 minut stát.

  3. Pak lžičkou vykrajujeme malé nočky a házíme do vroucí osolené vody (pokud nám nevadí, že se vývar trochu zkalí, můžeme je vařit přímo v polévce).

  4. Když vyplavou na hladinu (trvá to jen asi 3 – 4 minuty), jeden rozkrojíme a ochutnáme, zda je hotový. Pak je vyjmeme a na cedníku prolijeme studenou vodou.

Poznámka od kuchařky

Do krupicových nočků můžeme přidat místo bazalky například lžičku rozdrobených sušených hub, petrželku, 2 lžičky nastrouhané vařené mrkve, najemno nakrájený pórek a podobně).