- reklama -
Suroviny
4 porce
- 20 g másla
- 1 vejce
- 1 lžíce hotového vývaru
- 60 g krupice
- 1 lžička bazalky
- sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozetřeme se solí, přidáme vajíčko, lžíci vývaru, sůl a bazalku, podle chuti.
-
Dobře promícháme a přisypeme krupici. Smícháme a necháme 10 minut stát.
-
Pak lžičkou vykrajujeme malé nočky a házíme do vroucí osolené vody (pokud nám nevadí, že se vývar trochu zkalí, můžeme je vařit přímo v polévce).
-
Když vyplavou na hladinu (trvá to jen asi 3 – 4 minuty), jeden rozkrojíme a ochutnáme, zda je hotový. Pak je vyjmeme a na cedníku prolijeme studenou vodou.
Poznámka od kuchařky
Do krupicových nočků můžeme přidat místo bazalky například lžičku rozdrobených sušených hub, petrželku, 2 lžičky nastrouhané vařené mrkve, najemno nakrájený pórek a podobně).
Kuchařka: danielle72