
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 papriky
- 500 g krůtích prsou
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 1 lžíce másla
- 250 g zelených fazolek
- 150 ml smetany ke šlehání
- 150 ml bílého vína
- 2 lžíce octa balzamico
- 2 lžíce sekané petrželky
- 4 lžíce arašídů
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nasekáme, papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na tenké proužky.
-
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky a okořeníme pepřem a solí. Na pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme. Vyjmeme a necháme horké.
-
V pánvi rozehřejeme máslo a zesklovatíme na něm cibuli a česnek. Přimícháme fazolky a dusíme asi 5 minut. Přidáme papriky a dusíme dalších 5 minut. Zeleninu vyjmeme a uchováme horkou.
-
Připečený tuk rozředíme smetanou, bílým vínem a octem balsamico. Směs vaříme, dokud se omáčka z poloviny neodpaří. Podle potřeby zahustíme.
-
Do pánve vrátíme krůtí nudličky i zeleninu. Přimícháme petrželku a arašídy, které lehce opražíme na suché pánvi.
-
Podáváme s rýží basmati, kterou lehce ochutíme citronovou šťávou.
Kuchařka: xpetrax









