- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 pytlík rýže dlouhozrnné (třeba Uncle bens)
- 150 g kuřecích prsíček (můžou být i krůtí)
- 200 g jarní cibulky (i barevná)
- 200 g mrkve
- 2 polévkové lžíce oleje (i olivový)
- 1 omáčka Uncle ben’s s ananasem
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
-
Maso omyjem, osušíme a nakrájíme na kousky(sousto do úst). Cibuli nakrájíme na kousky, mrkev oloupem a nakrájíme na jemná kolečka.
-
Maso opečem na rozpáleném oleji.
-
Přidáme nakrájenou cibulku s mrkví.
-
Malinko podlijeme vodou a odkryté vaříme zhruba 5 min (záleží, jak nám změkne mrkev).
-
Pak přilijem omáčku Uncle bens a necháme chvilku provařit.
-
Na konec vmícháme uvařenou rýži, osolíme a opepříme.
-
Malou chvilku provaříme.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám z letáku z Německých novin, které s sebou přivezla návštěva, co jsem tu měla a zaujal mě. Chuť je mírně nasládlá, ovocná. Mě to chutnalo.
Kuchařka: ruzena