
Suroviny
- 4 plátky krkovice
- 1 lžíce oleje
- Dijonská hořčice
- sůl
- pepř 4 barev
- miska nakrájené slaniny
- miska nakrájených naložených švestek v Portském víně
Postup přípravy receptu
-
Alespoň den předem si naložíme sušené švestky do portského vína…stačí deci vína na balíček sušených a vypeckovaných švestek. Zbytek vína můžete ochutnávat při vaření receptu.
-
Plátky krkovice nařízneme, aby se nám okraje nezkroutily…já jsem si větší pláty rozřízla ještě napůl.
-
Maso osolíme a opepříme – prsty vklepeme sůl a pepř do masa.
-
Poté pláty masa potřeme dijonskou hořčicí a dáme maso zprudka opéct po obou stranách na rozpálenou pánev s olejem.
-
Takto opečené maso vyndáme na talíř. Do výpeku dáme nakrájenou slaninu a nakrájené švestky naložené v portském víně – lehce osmahneme. Maso položíme zpět na pánev, podlijeme trochou vody, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme. Podléváme vodou, aby se nám maso nepřichytlo. Až je maso měkoučké, opět ho vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem. Krkovičku vrátíme zpět do omáčky. Podáváme s rýží, knedlíkem, nebo bramborem.