Exotická dušená krkovička

34
- reklama -

Suroviny

4 plátky krkovice
1 lžíce oleje
Dijonská hořčice
sůl
pepř 4 barev
miska nakrájené slaniny
miska nakrájených naložených švestek v Portském víně

Postup přípravy receptu

  1. Alespoň den předem si naložíme sušené švestky do portského vína…stačí deci vína na balíček sušených a vypeckovaných švestek. Zbytek vína můžete ochutnávat při vaření receptu.


    Zobrazit celý recept

  2. Plátky krkovice nařízneme, aby se nám okraje nezkroutily…já jsem si větší pláty rozřízla ještě napůl.

  3. Maso osolíme a opepříme – prsty vklepeme sůl a pepř do masa.

  4. Poté pláty masa potřeme dijonskou hořčicí a dáme maso zprudka opéct po obou stranách na rozpálenou pánev s olejem.

  5. Takto opečené maso vyndáme na talíř. Do výpeku dáme nakrájenou slaninu a nakrájené švestky naložené v portském víně – lehce osmahneme. Maso položíme zpět na pánev, podlijeme trochou vody, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme. Podléváme vodou, aby se nám maso nepřichytlo. Až je maso měkoučké, opět ho vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem. Krkovičku vrátíme zpět do omáčky. Podáváme s rýží, knedlíkem, nebo bramborem.