
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 2 předem uvařené erteple
- 1 menší cibule
- 50 g celeru
- 50 g mrkve
- sůl
- pepř
- kmín celý
- 1 stroužek česneku
- 4 vajíčka
- sádlo nebo olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Erteple nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku okořeníme muškátovým oříškem.
-
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle, přidáme stroužek nasekaného česneku, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou zeleninu, posmažíme do zlatova a přidáme erteple.
-
Erteple osmažíme do zlatova a přidáme rozmíchané vejce.
-
Přiklopíme pokličkou a na malý plamínek dusíme dozlata.
Poznámka od kuchařky
Se sádlem je to chutnější, průměr pánve 28 cm.
Kuchař: ralbyk









