Suroviny
4 porce
- 8 tortill
- 300 g vepřového masa z kotlet
- hrst červených fazolí
- 150 g čedaru
- 100 g černých oliv
- 1 velká cibule
- 1 krabička rajčatového pyré (Valfrutta)
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička římského kmínu
- 1/2 lžičky chilli
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžíce másla
- koření mexiko
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočíme fazole do studené vody a poté je uvaříme doměkka (cca 40-50 minut). Osolíme až uvařené.
-
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme rajčatovým pyré. Přidáme protlak, římský kmín, oregano, chilli, pepř a sůl a dusíme na mírné teplotě 15 minut. Podle potřeby přidáme vodu.
-
Maso nakrájíme na drobnější kostičky, osolíme, opeříme, zasypeme tzv. mexickým kořením a opečeme na oleji dohněda.
-
Hotové smícháme s uvařenými fazolemi a pikantně dochutíme.
-
Každou tortillovou placku chvilku rozpečeme na suché pánvi nebo v mikrovlnné troubě tak, aby se s ní dalo manipulovat (stáčet) a potřeme ji lžící rajčatové omáčky. Navrstvíme masovo-fazolovou směs, zasypeme strouhaným čedarem a stočíme do balíčků.
-
Enchilady pokládáme do zapékací misky a jejich povrch potřeme zbylou omáčkou. Posypeme kolečky černých oliv a zbytkem sýra.
-
Zapékáme v troubě vyhřáté na 200°C 15 minut. Podáváme horké.