Enchilada s vepřovým masem a červenými fazolemi

83
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 tortill
300 g vepřového masa z kotlet
hrst červených fazolí
150 g čedaru
100 g černých oliv
1 velká cibule
1 krabička rajčatového pyré (Valfrutta)
2 lžíce rajského protlaku
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky chilli
1/2 lžičky sušeného oregana
1 lžíce másla
koření mexiko
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočíme fazole do studené vody a poté je uvaříme doměkka (cca 40-50 minut). Osolíme až uvařené.


    Zobrazit celý recept

  2. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme rajčatovým pyré. Přidáme protlak, římský kmín, oregano, chilli, pepř a sůl a dusíme na mírné teplotě 15 minut. Podle potřeby přidáme vodu.

  3. Maso nakrájíme na drobnější kostičky, osolíme, opeříme, zasypeme tzv. mexickým kořením a opečeme na oleji dohněda.

  4. Hotové smícháme s uvařenými fazolemi a pikantně dochutíme.

  5. Každou tortillovou placku chvilku rozpečeme na suché pánvi nebo v mikrovlnné troubě tak, aby se s ní dalo manipulovat (stáčet) a potřeme ji lžící rajčatové omáčky. Navrstvíme masovo-fazolovou směs, zasypeme strouhaným čedarem a stočíme do balíčků.

  6. Enchilady pokládáme do zapékací misky a jejich povrch potřeme zbylou omáčkou. Posypeme kolečky černých oliv a zbytkem sýra.

  7. Zapékáme v troubě vyhřáté na 200°C 15 minut. Podáváme horké.