
- reklama -
Suroviny
- 3/4 kg vepřové kýty
- 30 dkg nastrouhaného křenu
- 10 dkg másla
- sůl
- pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce oleje
- může být trochu slaniny
Postup přípravy receptu
-
V kýtě prořízneme kapsu,kterou naplníme strouhaným křenem střídavě s máslem. Kapsu upevníme nebo ovážeme provázkem a zprudka ji na oleji opečeme ze všech stran.
-
Pak ji přendáme do pekáčku, trochu podlijeme. Přidáme i výpek z pánve a můžeme pokrýt slaninou. Ještě přidáme zbytek másla a pečeme nejprve přikryté a později odkryjeme,aby to hezky zčervenalo.
-
Hotové maso vyjmeme a výpek zaprášíme moukou a uvaříme hladkou omáčku. Můžeme do omáčky ještě přistrouhat trochu křenu. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuchařka: Jaruna18