Elina křenová bomba

55
- reklama -

Suroviny

3/4 kg vepřové kýty
30 dkg nastrouhaného křenu
10 dkg másla
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky
4 lžíce oleje
může být trochu slaniny

Postup přípravy receptu

  1. V kýtě prořízneme kapsu,kterou naplníme strouhaným křenem střídavě s máslem. Kapsu upevníme nebo ovážeme provázkem a zprudka ji na oleji opečeme ze všech stran.

  2. Pak ji přendáme do pekáčku, trochu podlijeme. Přidáme i výpek z pánve a můžeme pokrýt slaninou. Ještě přidáme zbytek másla a pečeme nejprve přikryté a později odkryjeme,aby to hezky zčervenalo.

  3. Hotové maso vyjmeme a výpek zaprášíme moukou a uvaříme hladkou omáčku. Můžeme do omáčky ještě přistrouhat trochu křenu. Podáváme s bramborovým knedlíkem.