- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 500 g červeného zelí
- 500 g brambor
- 1 jablko
- 350 g červené řepy
- 50 g uzené slaniny
- 1/2 l vývaru
- 1 lžička kmínu
- 1 bobkový list
- 2 hřebíčky
- sůl
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 300 g kysaného zelí
- 300 g jemně pikantní paprikové klobásy
Postup přípravy receptu
-
Cviklu uvaríme a olúpeme.
-
Narezanú slaninu vyškvaríme a orestujeme na nej narezanú cibuľu. Pridáme na tenšie rezance narezanú kapustu, na kocky narezané zemiaky a na malé kocôčky narezané jablko.
-
Osolíme, pridáme bobkový list a všetky koreniny, zalejeme vývarom a pomaly varíme asi 30 minút. Vývaru toľko, aby bol asi 2 cm pod hladinou zeleniny.
-
Potom pridáme narezanú kyslú kapustu, na kocky narezanú cviklu a podusíme ešte 10 minút.
-
Nakoniec vložíme na kolieska narezanú klobásu a necháme tiahnuť asi 10 minút.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Polievky a eintopfy.
Kuchařka: tejaja