Eintopf z červeného zelí

46
- reklama -

Suroviny
6 porcí

500 g červeného zelí
500 g brambor
1 jablko
350 g červené řepy
50 g uzené slaniny
1/2 l vývaru
1 lžička kmínu
1 bobkový list
2 hřebíčky
sůl
1/2 lžičky mletého pepře
300 g kysaného zelí
300 g jemně pikantní paprikové klobásy

Postup přípravy receptu

  1. Cviklu uvaríme a olúpeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Narezanú slaninu vyškvaríme a orestujeme na nej narezanú cibuľu. Pridáme na tenšie rezance narezanú kapustu, na kocky narezané zemiaky a na malé kocôčky narezané jablko.

  3. Osolíme, pridáme bobkový list a všetky koreniny, zalejeme vývarom a pomaly varíme asi 30 minút. Vývaru toľko, aby bol asi 2 cm pod hladinou zeleniny.

  4. Potom pridáme narezanú kyslú kapustu, na kocky narezanú cviklu a podusíme ešte 10 minút.

  5. Nakoniec vložíme na kolieska narezanú klobásu a necháme tiahnuť asi 10 minút.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Polievky a eintopfy.