
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 1 kg uzeného masa s kostí
- kysané zelí
- mrkev
- celer
- petržel
- 5 stroužků česneku
- 1 paprika
- 4 brambory
- 2 cibule
- 5 žampionů
- hrst krup
- hlíva ústřičná
- bobkový list
- nové koření
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme cibuli. Podlijeme trochou vody z vývaru a přidáme nakrájenou mrkev, papriku, celer, petržel, česnek. Chvilku podusíme.
-
Mezitím obereme uzené maso, které následně spolu s houbami, bramborami, kořením a zelím přidáme do hrnce. Dolijeme vývarem a vaříme do změknutí brambor.
-
Nakonec přidáme kroupy, které jsme uvařili zvlášť.
Poznámka od kuchařky
Koření dávám do nerezového „vajíčka“ na čaj.
Kuchař: cekrops









